11 Eylül 2016 Pazar

Tüm Halkımıza Duyuruyoruz: Danıştay Karar Verdi; Atatürk Anıtına Çelenk Koyma Hakkını Kısıtlayan Yönetmelik Maddesi İptal Edildi


ATATÜRKÇÜ DÜŞÜNCE DERNEĞI , (ulusal ve resmi bayram- mahalli kurtuluş günleri- ve -tarihi Günler’de yapılacak tören ve kutlamalara dair ) yönetmeliğe KARŞI AÇTIĞI DAVADA; .ATATÜRK ANITLARINA ÇELENK KOYMA HAKKINI KISITLAYAN 2/6. Madde Hükmünün IPTALINI SAĞLAMIŞTIR.
.
ATATÜRKÇÜ DÜŞÜNCE DERNEĞI ESASEN YASALARA VE HUKUKA AYKIRI YASAKLAMAYA KARŞI ÇIKARAK , TÜM YURTTA ULUSAL RESMI BAYRAMLARDA BIR YANDAN TÜM ENGELLEMELERE KARŞI DIRENEREK ATATÜRK ANITLARINA ÇELENGINI KOYMAYA DEVAM ETTI, DİĞER YANDAN DA BU HUKUKA AYKIRI DÜZENLEMEYI YARGIYA TAŞIDI.

DANIŞTAYIN , BU HUKUKA AYKIRI HÜKMÜ IPTALI ILE ; yönetmelikte sayılı kurumlar dışındaki TÜM DEMOKRATIK KITLE ÖRGÜTLERI, MESLEK VE SIVIL TOPLUM KURULUŞLARI DA HERHANGİ BIR BAŞVURU YADA IZNE TABI OLMADAN RESMI TÖRENLERE KATILIP “ATA”LARINA SAYGILARININ NIŞANESI OLARAK ÇELENK SUNABİLECEKLERDİR.

UMARIZ BUNDAN BÖYLE , İDARE ORGANLARI DA CUMHURIYETIN DEĞERLERIYLE OYNAMAKTAN VAZGEÇECEK HUKUKA VE MILLETE SAYGILI OLACAKLARDIR.

YAŞASIN CUMHURIYET,
CUMHURIYET YAŞASIN
ADD Genel Merkez


DANIŞTAY KARAR VERDİ

ATATÜRKÇÜ DÜŞÜNCE DERNEĞİ GENEL MERKEZİ ADINA GENEL YÖNETİM KURULU ÜYESİ VE DERNEĞİN HUKUK MÜŞAVİRİ AV.KUTLAY ALPUĞAN TARAFINDAN AÇILAN DAVA SONUCUNDA;

ATATÜRK ANITINA ÇELENK KOYMA HAKKINI KISITLAYAN YÖNETMELİK MADDESİ İPTAL EDİLDİ.

Danıştay 10.Dairesi Oy Çokluğu ile verdiği kararda;Ulusal ve Resmi Bayramlar ile Mahalli Kurtuluş Günleri, Atatürk Günleri ve Tarihi Günlerde Yapılacak Tören ve Kutlamalar Yönetmeliğinin 2.maddesinin 6.fıkrasını, “Çelenk koyma hakkının düşünceyi açıklama ve yayma hürriyeti kapsamında bir hak olarak değerlendirerek hukuka aykırı bularak oy çokluğu ile iptal etti.

Aynı davada Danıştay 10.Dairesi Yönetmeliğin diğer maddelerine ilişkin iptal istemini ise oy çokluğu ile reddetti.

Atatürkçü Düşünce Derneği ilgili yönetmeliğin tümünün iptal edilmesi gerektiği gerekçesi ile reddedilen hükümlere ilişkin olarak İdare Dava Daireleri Kurulu nezdinde Temyiz edileceğini bildirdi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder