11 Eylül 2016 Pazar

Fransa'da Terör Saldırısı Riski En Üst Seviyeye Çıkarıldı


Fransa Başbakanı Valls, ülkede terör saldırısı riskinin en üst seviyeye çıktığını belirterek, bir haftada iki büyük saldırının engellendiğini söyledi.

Fransa Başbakanı Manuel Valls, Europe 1 radyosuyla iTele televizyonunun ortak yayına konuk oldu. Fransa'da terör saldırısı riskinin en yüksek seviyeye çıktığını belirten Valls, bu riskin ciddiyetini özellikle son günlerde daha net gördüklerini ifade etti.

Valls, "Polisimiz, jandarmamız, istihbarat servisimiz devamlı terör saldırısı engelliyor, terörle bağlantılı çeteleri çökertiyor. Terör saldırısı riski en yüksek seviyede, hedefte hepimiz varız. Daha bu hafta iki büyük saldırı engellendi" dedi.

"15 bin kişi radikal grupların etkisinde"

Fransa'da 10 bin ilâ 15 bin kişinin radikal grupların etkisinde olduğunu dile getiren Valls, Fransa'dan giden yaklaşık 700 kişinin de halihazırda Suriye ve Irak'ta IŞİD saflarında savaştığını belirtti.

Valls, bu 700 kişiden 275'inin kadın ve 18 yaş altı çocuklardan oluştuğuna dikkat çekerken, Fransa'da yaşayan 196 kişinin de "terörist grupların saflarında savaşırken öldürüldüğünü" ifade etti.

Ülkede, IŞİD'le bağlantılı bin 350 kişinin tespit edilerek hapse atıldığını aktaran Valls, bunlardan 293'ünün de "terör örgütlerinin doğrudan içinde yer aldığının tespit edildiğini" bildirdi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder