15 Eylül 2016 Perşembe

Angela Merkel, Burkanın Tamamen Yasaklanmasına Karşı


Almanya Başbakanı Angela Merkel (CDU), son dönemde dillendirilen burka yasağı konusunda açıklamada bulundu.

Başkanlığını yaptığı Hristiyan Demokrat Birlik (CDU) partisine yakınlığıyla bilinen Konrad- Adenauer Vakfı tarafından düzenlenen uluslararası din özgürlüğü konferansında konuşan Merkel, burkanın tamamen yasaklanmasına karşı olduğunu söyledi. Merkel, burka yasağının kamu hizmeti verilen alanlar ve mahkemelerde ise olabileceğini kaydetti.

“Farklı yaşamlar özgürlüğün mantıksal sonucudur” diyen Merkel, çok kültürlülüğün kısıtlanmasına yönelik atılacak adımların liberal düşünce üzerinde ciddi sonuçları olacağı uyarısında bulundu. Angela Merkel, gerek birlik partileri, gerekse aşırı sağ içerisinden burkanın tamamen yasaklanmasını isteyenlere, ”Tekerleği yanlış değerlendirmelerle geriye doğru döndürmeye çalışanları uyarmak istiyorum” dedi.

Hoşgörüyü teşvik
Toplumsal gruplar arasında hoşgörüyü teşvik etmek için eğitimin önemli olduğunu vurgulayan Merkel, imamların da Almanya’da yetiştirilmelerinin gerekli olduğunu belirtti. Okullarda İslam din derslerinin artırılmasından yana olduğunu da kaydeden Merkel, “Şundan eminim ki; din eğitimi ne kadar iyi olursa, inanç toplulukları arasındaki diyalog ve karşılıklı anlayış da o derece büyük olacaktır” dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder