12 Eylül 2016 Pazartesi

Bakan Ağbal, "EDS Sistemini Yaygınlaştıracağız"


EDS uygulamasını savunan ve projenin devam ettirilmesi gerektiğini ifade eden Bakan Ağbal, "Aşırıya kaçmadan ve vatandaşlarımız için de uyarıcı levhaları daha sık ve görebilecekleri şekilde koymak suretiyle bu sistemi yaygınlaştıracağız" dedi.

Maliye Bakanı Naci Ağbal, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun, Ordu'da kesilen radar cezaları nedeniyle vatandaşların tepkilerine neden olan Elektronik Denetleme Sistemi'nin (EDS) kaldırıldığı yönündeki açıklamasını değerlendirdi.

Kurban bayramı tatili için memleketi Bayburt'a gelen Maliye Bakanı Naci Ağbal, Vali İsmail Ustaoğlu ve Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş'i ziyaret etti. Bayburt Belediye Meclis Salonu'nda basın toplantısı düzenleyen Bakan Ağbal, ülkenin önemli bir dönemden geçtiğini belirterek, FETÖ ve PKK'ya karşı mücadelenin terörün kökü kazınana ve terör sorunu bu topraklarda ortadan kalkıncaya kadar sürdürüleceğini söyledi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun, Ordu'da kurulan Elektronik Denetleme Sistemi'nin (EDS) kaldırıldığı yönündeki açıklaması ile kesilen trafik radar cezalarına yönelik bir çalışma olup olmadığı sorusu üzerine konuşan Bakan Ağbal, 2011 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin çok doğru bir yaklaşımla EDS kurmaya başladığını hatırlatarak şöyle dedi:

"Amaç trafikten para kesmek değil"

"Ben o dönemde Müsteşardım. O dönemde beraber çalışarak belediyelerin EDS kurmalarını teşvik edecek bir düzenleme yaptık. EDS üzerinden kesilen cezaların yüzde 30'unu belediyelere veriyoruz. Böylelikle belediyeler hem bir kaynak elde ediyor, hem EDS yaygınlaşıyor. Orta ve uzun vadede amaç trafikten para kesmek değil, trafik kurallarına aykırı eylemleri ortadan kaldırmak. Gerek hız, gerek diğer konularda amaç trafiği düzenli hale getirmek. Bu doğru bir proje ve bunu devam ettirmemiz gerekiyor. Burada aşırıya kaçmadan ve vatandaşlarımız için de uyarıcı levhaları daha sık ve görebilecekleri şekilde koymak suretiyle bu sistemi yaygınlaştıracağız. Belediyelerin EDS'yi daha da yaygınlaştırmasına destek olacağız."

"Büyüme oranı son derece olumlu"

Ekonomide önemli kazanım ve başarılar yakalandığını savunan Bakan Ağbal "İkinci çeyrekte büyüme oranı her ne kadar birinci çeyreğin altında olsa da gerçekten dünyadaki ekonomik gelişmelere baktığımızda, ülkemizde yakalanan 2 çeyrek büyümesi gerek uluslararası karşılaştırmalar bakımından, gerekse Türkiye'nin kendi ekonomik açısından bakıldığında son derece olumlu" dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder