12 Eylül 2016 Pazartesi

Başka Vatanımız Başka Milletimiz Yok


TBB Başkanı Feyzioğlu: Başka vatanımız, devletimiz yok. El birliğiyle adaleti tarafsız, bağımsız, adil, adalet dağıtabilen, güven veren, şeffaf ve hesap vermeye hazır hale getirmeliyiz

Türkiye Barolar Birliği(TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, "Başka vatanımız, devletimiz yok. Bu sebeple el birliğiyle adaleti tarafsız, bağımsız, adil, adalet dağıtabilen, güven veren, şeffaf ve hesap vermeye hazır hale getirmeliyiz." dedi. Silahlı kuvvetler içerisindeki açığın giderilmesi için gösterilen çalışmanın aynısının yargının içindeki eksiği gidermek için de gösterilmesi gerektiğini dile getiren Feyzioğlu, şöyle konuştu: "Türkiye'nin F-16 pilotu açığı neyse hakim savcı konusundaki açığı da odur. 100 bin kişilik avukat ordusu bu yolda hazırdır. 20-30 yıllık meslektaşlarımız da 5-10 yıllık meslektaşlarımız da çok kısa bir intibak süreci hatta hiçbir eğitime, staja ihtiyaç duymaksızın en alasından hakimlik ve savcılık yapmaya elbette yeterlidir."

Feyzioğlu, 15 Temmuz sonrası yaşanan hakim ve savcı açığının giderilmesi için tecrübeli avukatların seçilmesi çağrısında bulunarak , "Hem de böylece hak savunmanın ne demek olduğunu yaşayarak öğrenmiş olan bir meslek grubu, hak dağıtan pozisyonuna geçtiğinde çok daha verimli ve tatmin edici sonuçlar alındığı görülecektir." ifadelerini kullandı. Türkiye'nin çok büyük sorunları olduğunu kaydeden Feyzioğlu, "Türkiye'deki 79 milyon insanı bir arada tutmanın yolu herkesi adalet paydasında buluşturmaktır." dedi.

Feyzioğlu, herkesin aynı şekilde düşünmek zorunda olmadığını vurgulayarak, şunları kaydetti: "Başka vatanımız, devletimiz yok. Bu sebeple el birliğiyle adaleti tarafsız, bağımsız, adil, adalet dağıtabilen, güven veren, şeffaf ve hesap vermeye hazır hale getirmeliyiz. 15 Temmuz zihniyetinin bize sağladığı diyalog ortamı işte bu asli amaca yönelmek zorundadır."

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder