15 Eylül 2016 Perşembe

"Matrix'te Yaşıyor Olma Olasığımız Yüzde 50"


Bank of America'nın (BofA) yatırım kuruluşu Merrill Lynch, "Matrix'te yaşıyor olma olasığımız yüzde 50" dedi.

ABD'nin önde gelen bankalarından Bank Of America (BofA), hazırladığı son raporunda oldukça çarpıcı bir analize imza attı. BofA'nın varlık yönetim şirketi Merrill Lynch'in raporuna göre, teknolojinin insan hayatı içindeki payı her geçen gün artıyor.

Raporda bir döneme damga vuran ünlü Hollywood filmi Matrix'ten alıntılar yaparak günlük yaşamla arasındaki benzerliğe dikkat çekildi.

Matrix üçlemesinin ilk filminde, Neo elinde bir kaşık tutar ve çevresindeki hiçbir şeyin gerçek olmadığını fark eder.

BofA'ya göre bu olay örgüsü gerçeğe oldukça yakın.

Analize göre bizim de Matrix'te yaşıyor olma olasılığı yüzde 50 oranında. Bunun anlamı, gerçek olarak algıladığımız dünya bir simülasyondan ibaret olabilir.

Merrill Lynch'in analizine göre, birçok bilim insanı, filozof ve iş dünyasının önde gelen isimleri, insanların bilgisayar kontrolündeki sanal bir dünyada yaşıyor olma olasılığının yüzde 20 ila 50 arasında olduğuna inanıyor.

Tartışmaya göre insanlar halihazırda herkesin aynı anda katılabileceği fotogerçekçi üç boyutlu simülasyonlara yaklaşıyor.

Analize göre yapay zeka ve sanal gerçeklik gibi alanlardaki ilerlemeler, gelecek medeniyetlerin, atalarının simülasyonunu yaratmaya karar vermiş olabileceğini akla yatkın kılıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder