14 Eylül 2016 Çarşamba

Günün Özeti 14 Eylül 2016


Hakkari AKP birinci sıra adayı, silahlı saldırıda öldürüldü

Hakkari'nin Şemdinli ilçesindeki evinin önünde silahlı saldırıya uğrayan müteahhit ve 1 Kasım seçimlerinde AKP'nin Hakkari 1'inci sıra adayı siyasetçi Ahmet Budak ağır yaralandı. Budak hastanede hayatını kaybetti.

Meteoroloji’den 3 il için kuvvetli yağış uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Rize, Trabzon'un doğusu ve Artvin'in kuzey kesimlerinde kuvvetli yağış beklendiğini duyurdu.

İzmir-Ankara arası yolculuk 4.5 saate iniyor

Başkent Ankara ile İzmir’i birbirine bağlayacak olan ‘İzmir- Ankara Otoyolu’ projesiyle birlikte karayoluyla 8 saati aşan yolculuk süresi 4.5 saate inecek. 8 milyar liraya mal olması beklenen proje ile Uşak, Manisa ve ilçeleri de İzmir’e bağlanacak. 501 kilometrelik otoyolun 243 kilometresi Ege Bölgesi’nde yer alıyor.

Kurban Bayramı bilançosu

Kurban Bayramı tatilinin 5 gününde, yurt genelinde meydana gelen trafik kazalarında toplam 41 kişi öldü, 199 kişi yaralandı.

Hakkari ve Bitlis'te bazı alanlar yasaklandı

Hakkari merkez ve ilçelerindeki bazı alanların, 15 gün  süreyle, "Özel güvenlik bölgesi" ilan edildiği bildirildi. Valilik'ten yapılan açıklamada, bölücü terör örgütü PKK ve diğer terör örgütlerinin son zamanlardaki terör ve yıldırma eylemlerinin, kentin sosyal ve ekonomik gelişmesini olumsuz etkilediği belirtildi.

Dev operasyon

Suriye’de terör örgütü IŞİD’in silinmesi için nihai kararlar New York’ta 19-24 Eylül tarihlerinde düzenlenecek BM zirvesinde alınacak. Olası Musul ve Rakka operasyonunun tüm detayları liderler tarafından görüşülecek. ABD, Suudi Arabistan, Katar ve Türkiye’nin operasyona destek vermesi bekleniyor.

195 terörist öldürüldü

Hakkari Çukurca kırsalında yürütülen Şehit Sağ.Üçvş. Mekan Şahin operasyonunda Uzundere Dağbaşı Tepe güney batısındaki Çilekli Tepe'de mağara içinde terörist  görüntüsü alınması üzerine yapılan tank ve zırhlı muharebe atışları sonucu ilk verilere göre 7 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi. Bu bölgede etkisiz hale getirilen PKK'lı terörist sayısının 195 olduğu öğrenildi. 

Fenerbahçeli o isme FETÖ şoku!

Fenerbahçe malzemecisi Dursun Çetin FETÖ'den gözaltına alındı.

Türkiye’de terör saldırısı uyarısı

Alman Bild gazetesi, Ankara’daki Alman Büyükelçiliği’ne yönelik saldırı tehdidi nedeniyle tüm Alman temsilcilikleri kapatıldığını duyurdu.

Ahmet ve Mehmet Altan'a destek büyüyor

Altan’lara destek mesajı gönderen yazar ve akademisyen sayısı 172 oldu.

Akit Evrensel gazetesini hedef gösterdi

Akit gazetesi, "PKK sözcüsü Evrensel kapatılıyor" başlığıyla yaptığı haberde, Evrensel gazetesini hedef gösterip, gazetenin kapatılmasının gündemde olduğunu öne sürdü.

UEFA'nın Yeni Başkanı belli oldu

12. Olağanüstü UEFA Kongresi'nde 42 oy alan Slovenya Futbol Federasyonu Başkanı Aleksander Ceferin, UEFA'nın yeni başkanı oldu.

Ankara'ya İsrail Modeli Savunma Sistemi

TBMM İdare Âmiri Salim Uslu, başkentte Meclis’i ve önemli kurumları saldırılardan korumak için İsrail’in uyguladığı ‘iron dome’ adı verilen 'demir kubbe' sistemini önerdi.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder