15 Eylül 2016 Perşembe

IMF, Ukrayna’ya 1 Milyar Dolar Krediyi Onayladı


Uluslararası Para Fonu (IMF), Ukrayna’ya 1 milyar dolarlık üçüncü kredi dilimini serbest bırakma kararı aldı.

IMF’den yapılan açıklamada, Ukrayna ile EFF programı kapsamında işbirliği konusunun ikinci kez gözden geçirildiği ve ülkeye 1 milyar dolar tutarında üçüncü kredi diliminin sağlanmasının onaylandığı belirtildi. Açıklamada, “Böylece, Ukrayna’ya program çerçevesinde sağlanan toplam kredi miktarı 7,62 milyar dolar oldu” denildi.

Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “IMF Direktörler kurulunun az önce aldığı kararı takdir ediyorum” dedi.

IMF kredisinin, Ukrayna’ya ABD’den 1 milyar dolar, AB’den ise 600 milyon euro tutarında finansal desteğin de önünü açacağını savunan Poroşenko, “Daha önemlisi, bu karar, Ukrayna ekonomisine yabancı yatırımların çekilmesi için fırsatlar penceresini açıyor. Dünya, Ukrayna’da reformların olduğunu, kaliteli ve olumlu değişimlerin yaşandığını ve ülkenin doğru istikamette ilerlediğini kabul ediyor” ifadelerinde bulundu.

Poroşenko ayrıca, IMF’in kararının, “Ukrayna’nın tekerine çomak sokmak isteyen” Rusya’ya karşı verilmiş bir sinyal olduğu değerlendirmesinde bulundu. Ukraynalı lider, “Rusya’nın, Ukrayna’nın IMF ile üçüncü kredi dilimi konusunda dayanışmasını bozma girişimi çöktü. Kremlin bu operasyonda kaybetti” dedi.

Ukrayna’ya IMF kredisinin verilmesi konusunda yalnızca Rusya’nın red oyu kullandığı açıklandı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder