12 Eylül 2016 Pazartesi

Galaxy Note 7'ye Havayolları Yasağı


İskandinavya Havayolları (SAS) Samsung'un piyasaya çıkardığı yeni akıllı telefonu Galaxy Note 7 ile uçağa binilmesine yasak getirdi.

İsveç, Danimarka ve Norveç’in ortak havayolları olan İskandinavya Havayolları (SAS) Samsung'un piyasaya çıkardığı yeni akıllı telefonu Galaxy Note 7 ile uçağa binilmesine yasak getirdi.

Bataryasındaki hatadan kaynaklı olarak şarj sırasında yaşanan bazı patlamalar nedeniyle Galaxy Note 7 için yasak getirdiklerini duyuran SAS Basın Müdürü Fredrik Henriksson'un yaptığı açıklamada, Samsung Galaxy Note 7 kullanıcılarının cihazlarıyla birlikte uçağa hiçbir şekilde binmemesi ve uçak altı bagaja vermemesi gerektiğini belirtti.

SAS Havayollarının ardından Norveç Havayolları da aynı yasağı getirdi.

Samsung'un yeni telefonu, Tayland uçaklarında da yasaklandı.

Tayland'ın 3 büyük havayolu şirketi Samsung Galaxy Note 7'nin uçaklara ve bagaj kısmına konulmasına yasak getirdi.

Tayland'ın en büyük havayollarından olan Bangkok Airways A.Ş. bugün yaptığı resmi açıklama ile, şarj kısmında sorun bulunduğu ifade edilen Galaxy Note 7 akıllı telefonlarının uçak içine ve bagajlara konulmasının yasaklandığını duyurdu.

Bangkok Airways'den sonra Air Asia, Thai Airways ve Singapur Airlines güvenlik gerekçesiyle bu model telefonların uçuşlara getirilmesini yasakladı.
Bangkok Airways operatörleri, yasağın Avrupa Havacılık Emniyeti Ajansı (EASA) ve ABD Federasyonu Havacılık Yönetimi'nin (FAA) hatalı bataryalardan kaynaklanan patlama raporlarının ardından verildiğini belirtti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder