11 Eylül 2016 Pazar

Kerkük'te Türkmenler Evlerinden Atılıyor


Gayri resmi ve yasadışı ev inşaatının sürdüğü Irak'ın Kerkük ilinde bu kez devletin yıllardır memurlarına temin ettiği evlerden Türkmenler zorla çıkarılmaya başlandı.

Irak devletinin Kerkük'te Enformasyon çalışanlarına verdiği, Kerkük'ün El Vasıti semtindeki 9 bina için Kürt Asayiş güçleri tarafından 'boşaltın' talimatı verildi.

Karar karşısında direnen evlerden birisi dün akşam saatlerinde evde kimse bulunmadığı halde boşaltıldı. Eve dönen Türkmen aile durumu böyle görünce şaşkınlıklar içerisinde kaldı. İşten evine döndüğünde tüm eşyalarını dışarıda gören Türkmen ailenin çaresizlik içinde kaldı.

Evler 1982 senesinde Kerkük'te devlet televizyonu çalışanlarına verilmişti. Son yıllarda Bağdat'tan Kerkük mülkiyet müdürlüğüne gönderilen ve evlerin boşaltılmasının durdurulmasını talep eden resmi yazı da bulunuyor, ancak buna rağmen ev zorla boşaltıldı. 9 evden biri Kürk güvenlik güçleri tarafından zorla boşaltılırken, diğer 8 evin sakinlerine ise evleri boşaltmaları için süre tanındı.

1979 yılında yapımına başlanan 9 ev, 1982 yılında tamamlandıktan sonra sahiplerine verilmişti. Kerkük'te devlet televizyonu personellere verilen evler hakkında alınan boşaltma kararı tepki çekti.

Boşaltılan evin sahibinin oğlu, böyle bir zulmü hiç kimsenin kabul etmeyeceğini söyleyerek "Babamı ve annemi bu yaşlarında nereye götüreyim?" diye sordu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder