11 Eylül 2016 Pazar

Sinop'ta Büyük Kavga Ardından Sokağa Çıkma Yasağı


Sinop'ta iki grup arasında çıkan tartışma büyüyünce taşlı sopalı kavga çıktı.

Sinop'un Durağan İlçesi'nde iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan kavgada, 8 kişi yaralandı. Birçok işyeri ve aracın camlarının kırıldığı kavganın ardından ilçede sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Durağan İlçesi Gökırmak Mahallesi'nde bugün akşam saatlerinde iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle tartışma çıktı. Tartışma kısa sürede büyüyerek taşlı sopalı kavgaya dönüştü.

Kavgaya aileler de katılınca ortalık savaş alanına döndü. Kavgada 8 kişi çeşitli yerlerinden yaralanırken, birçok işyeri ve aracın camları kırıldı. İhbar üzerine bölgeye çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Mahalle halkı da tarafları sakinleştirmek için araya girdi.

Yaralılar, ambulanslarla Durağan Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedaviye alındı. Yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi.
Polis, mahallede geniş çaplı güvenlik önlemi alırken, olayların büyüme ihtimaline karşın ilçede sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

İlçeyi karıştıran kavgaya ilişkin açıklama

AKP'li Maviş: "Kavganın nedeni etnik veya siyasi değil."

Sinop'un Durağan İlçesi'nde yaşanan gerginlik ile ilgili olarak AKP Sinop Milletvekili Nazım Maviş açıklama yaptı.

Olayın bir siyasi, ideolojik veya etnik sebepten çıkmadığını belirten Maviş, "Gençlerin kişisel kavgalarından dolayı çıkan bir kavga. Burada iki farklı olay var. Birincisi, iki genç dün akşam, kavga ediyorlar. Polis tarafından gözaltına alınmışlar. Bugün öğle saatlerinde serbest bırakılmışlar. Gençler kendi yakın arkadaş çevrelerini de alarak tekrar bir kavgaya tutuşmuş.

Birinci olay bu. İkinci kavga ise, kurban bayramı nedeniyle bir gencimiz bıçak biletmiş. Fakat parasını vermek istememiş. Bu nedenle esnaf ile arasında kavga çıkmış. Tabi ilçe küçük olunca, bir de bayram arefesi sokaklar kalabalık. Herkes toplanmış ve olaylar büyümüş. İlçe küçük olunca polis sayısı da az.
Bu nedenle Kaymakamlık da olayları yatıştırmak ve daha büyük provakasyonlara imkan vermemek için sokağa çıkma yasağı ilan etmiş. Çevre ilçelerden de takviye geldi. Olayın dediğim gibi herhangi bir ideolojik ve etnik dayanağı yok" dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder