11 Eylül 2016 Pazar

Doğu ve Güneydoğu’daki Belediyelere Görevlendirilen Kayyumlar


İçişleri Bakanlığı'nın Kanun Hükmünde Kararname (KHK) kapsamında bu sabah büyük çoğunluğu DBP'li olan 2 il, 24 ilçe ve 2 beldeye kayyum ataması gerçekleştirildi. Karardan sonra sözkonusu belediyelerin önünde güvenlik güçleri tarafından sıkı güvenlik önlemleri alınarak, belediye binalarında aramaların yapıldığı belirtildi.

İçişleri Bakanlığı’nın kararı doğrultusunda görevlendirme yapılan Diyarbakır merkez Sur ilçesi ve Silvan ilçesine sabahın erken saatlerinde giden güvenlik güçleri buralarda bariyerlerle belediyelerin çevresini kapatarak geniş güvenlik önlemi aldı. Sur Belediyesine önlemler sırasında Sur Kaymakamı Memduh Tura ve Emniyet Müdürü Adnan Taştan gelerek inceleme yaptı. Belediye binasında polislerin araması devam ederken binaya belediye personelinin giriş çıkışına izin verilmedi.

Batman’da ise İçişleri Bakanlığı’nın kararıyla kayyum atanan Batman merkez, Beşiri, Gercüş ilçeleriyle Beşiri’ye bağlı İkiköprü belde belediyesinde de güvenlik güçleri tarafından sabahın erken saatlerinden itibaren arama yapıldı. Batman merkezde de kayyum atanmasının duyulmasından sonra çevik kuvvet ekipleri belediye binası etrafından güvenlik önlemleri aldı. Belediye binasına giren sivil polis ekipleri, sadece Belediye Başkan Vekili Hürriyet Kaytar’ı içeriye aldı.

Bir süre önce görevden uzaklaştırılan Belediye Eş Başkanı Gülüstan Akel’in belediye binasına girmesine izin verilmedi. Burada basın mensuplarına konuşan Akel, “Bu bir 12 Eylül darbesidir. Biz buna izin vermeyeceğiz. Fiziki olarak içeri girebilirler ama evlerimize giremezler” dedi.

Kayyum atanmasına karşı belediyelerde nöbet tutan DBP’lilerin de sabah erken saatlerden itibaren binadan çıkarıldığı öğrenildi. DBP Batman İl Eş Başkanı Nurten Üzümcü, kayyum atanmasına sert tepki göstererek belediye binası önünde eylemlerini sürdüreceklerini ve halkın iradesine sahip çıkacaklarını söyledi.

Batman merkeze 13 kilometre uzaklıktaki Beşiri Belediyesine de kayyum atanmasının ardından giden güvenlik güçlerine bir süre önce görevden uzaklaştırılan belediye başkanı Mustafa Öztürk tepki gösterdi.

İçişleri Bakanlığı’nın kayyum atadığı Mardin’in Dargeçit, Nusaybin, Mazıdağı ve Derik ilçelerinde de sabahın erken saatlerinde polis ekiplerinin belediye binalarına gittiği ve buralarda geniş güvenlik önlemleri aldığı öğrenildi. Sözkonusu belediyelere de ilçe kaymakamlarının görevlendirildikleri belirtildi. Yine bakanlığın kararı doğrultusunda Şırnak’ın Silopi ve Cizre ilçeleriyle Siirt’in Eruh ilçesindeki belediyelere kayyum atanmasından sonra bu belediyelerin önünde de geniş güvenlik önlemleri alındı. Ve polisin kayyum atanan tüm belediyelerde olduğu gibi bu belediyelerde de arama yaptığı öğrenildi.

Görevlendirilen kayyumlar
Batman merkez belediyesine Vali Yardımcısı Ertuğ Şevket Aksoy, Beşiri İlçe Belediyesi’ne Kaymakam Mustafa Maslak, Gercüş İlçe Belediyesi’ne Kaymakam Ünal Koç; Diyarbakır’ın Silvan İlçe Belediyesi’ne Kaymakam Murat Kütük, Sur İlçe Belediyesi’ne Vali Yardımcısı Bilal Özkan; Mardin’in Dargeçit İlçe Belediyesi’ne Kaymakam Mehmet Yaşar Yeşiltaş, Derik İlçe Belediyesi’ne Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk, Mazıdağı İlçe Belediyesi’ne Kaymakam Halit Benek, Nusaybin İlçe Belediyesi’ne Kaymakam Ergün Baysal; Siirt’in Eruh İlçe Belediyesi’ne Kaymakam Murtaza Dayanç; Şırnak’ın Cizre İlçe Belediyesi’ne Kaymakam Ahmet Adanur, Silopi Belediyesi’ne Kaymakam Savaş Konak; Batman’ın İkiköprü Belde Belediyesi’ne Kaymakam Mustafa Maslak kayyum olarak atandılar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder