11 Eylül 2016 Pazar

Tuncel, “Bu Siyasi Darbe”


Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel, İçişleri Bakanlığı'nın 28 belediyeye kayyum atamasıyla ilgili olarak halkın kayyumu tanımayacağını iddia ederek, atamaları 'siyasi darbe' olarak değerlendirdi.

İçişleri Bakanlığı, Kanun Hükmünde Kararname kapsamında PKK ve FETÖ’ye yardım ettikleri gerekçesiyle 2’si il belediyesi olmak üzere 28 belediyeye kayyum atandı. Seçimle kazandıkları 24 belediyeye kayyum atandığını belirten DBP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel, belediye eşbaşkanları, meclis üyeleri, HDP Milletvekilleri Feleknaz Uca ve Ziya Pir ile birlikte basın toplantısı düzenledi.

Kayyumları yok yükmünde gördüklerini anlatan Tuncel, bunun bir darbe olduğu ve darbelere karşı koymak en büyük hak olduğunu söyledi. Tuncel, “Bizim belediyelerimeze atanan kayyumlara baktığınızda yaklaşım çok net görülüyor. Herhangi birini atamamamışlar, halkan birini uygun görmemişler. Vali yardımcısı ve kaymakamlar atanmıştır. AKP devlet mekanizmasını bizim belediyelerimize kayyum olarak atamış ve siyasi darbenin öncülüğünü yapmıştır. Yurtta Sulh Konseyi’nden farklı değildir. AKP de bunun benzeri yaklaşım hayata geçirmiştir. İkisinin yaklaşımı aynıdır. Arasında hiçbir fark yoktur. Yurtta Sulh Konseyi olarak yönetime el konulduğunu söylemiştir, belediyeleri basanlar da öyle demiştir. 12 Eylül darbe döneminde biz bunları gördük şimdi de AKP hükümeti aynısını yapıyor. Sadece bizim değil Türkiye halklarının bunu kabul etmemesi gerekiyor. KHK’larla ülkeyi yönetemezler. Bunun karşısında direnmek, tanımamak en meşru haktır. Kaymakam ve vali yardımcısının belediyelerin içinde ne işi var. Bu konuda bir sorununun varsa halkın belediyesi olmadığını iddia ediyorsanız o zaman neden seçime gitmiyorsunuz. Hemen bugün seçime gidelim.”

“Bütün Türkiye halklarının buna karşı tepki göstermesi gerekiyor”
Tuncel, belediyelere kayyum atamalarını herkesin tepki göstermesi gerektiğini dile getirerek, “Bütün sorunların nedeni devletin Kürt sorununa yaklaşımıdır. Halkımızı cezalandıran bu yaklaşıma karşı sessiz kalmak insanlık onurundan vazgeçmektir. Biz onurumuzdan vazgeçmeyeğiz. Bu kayyumlar yok hükmündedir. Bu uzun soluklu bir mücadele olacak” diye konuştu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder