11 Eylül 2016 Pazar

Mehmet Öcalan, Abdullah Öcalan’la Görüşmek Üzere İmralı’da


İmralı Adası’nda ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına çarptırılan PKK lideri Abdullah Öcalan'la bayram görüşmesi yapmak için kardeşi Mehmet Öcalan İmralı'ya geldi.

İmralı Adası’ndaki Yüksek Güvenlikli F Tipi Cezaevi’nde tutulan Abdullah Öcalan’ın kardeşi Mehmet Öcalan ve Avukat Mazlum Dinç, bu sabah saat 08.30’da Gemlik Jandarma Komutanlığı önüne geldi.

Mehmet Öcalan, burada yaptığı açıklamada, “Şu anda hiçbir şey bilmiyorum. Bizim tek isteğimiz var. 2 seneye yakındır aile görüşü yapmamıştır. Avukatlar da 5 yıldır gidemiyor. Hükümetten ve devletten tek isteğimiz budur. Bu yasal hakkımız. 5 yıldır bu hukuksuzluk devam ediyor. Bu bizim hem yasal hem demokratik hakkımız, talebimiz budur. Bunun düzenli yapılmasını bekliyoruz” dedi.

Mehmet Öcalan, daha sonra İmralı’ya gidiş öncesi kontrollerin yapılması amacıyla Gemlik Jandarma Komutanlığı’na alındı. Buradaki kontrollerin ardından Mehmet Öcalan 09.13’te Ada’ya gitmek üzere jandarmadan ayrıldı. Mehmet Öcalan, Gemport Limanı’ndan adaya gitti.

Mehmet Öcalan, en son 6 Ekim 2014’te yine Kurban Bayramı dolayısıyla görüş için İmralı Adası’na gitmişti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder