14 Eylül 2016 Çarşamba

PKK'nın Kandil'deki Liderlerinden Karasu CHP'yi Hedef Aldı


PKK'nın Kandil'deki liderlerinden Mustafa Karasu, CHP'yi hedef aldı.

PKK'nın Kandil'deki liderlerinden Mustafa Karasu, CHP'yi hedef aldı. Karasu, Türkiye'de muhaliflerin tasfiye edildiğini söylerken "Bu tasfiye harekatının yüzde onundan AKP ve müttefikleri sorumluysa, yüzde doksanından CHP sorumludur. CHP itirazlarla, açıklamalarla bu gerçeğin üstünü örtemez" dedi. Karasu, "CHP’nin takındığı millici bir tutum değildir; millet karşıtı bir tutumdur, Türkiye karşıtı bir tutumdur" ifadelerini kullandı.

BİR NUMARALI SORUMLU AKP DEĞİL CHP

Örgütün Avrupa'daki yayın organı Yeni Özgür Politika'ya yazan Karasu şu ifadeleri kullandı: "Şu anda AKP iktidarı CHP’nin belirttiği gibi bir cadı avı başlatmıştır. Ancak bu cadı avının gerçekleştirilmesinin bir numaralı sorumlusu CHP’dir. CHP’nin AKP'yi eleştirmeye ve şikayet etmeye hakkı yoktur. Bu cadı avına zemin hazırlayan ve meşrulaştıran CHP olmuştur. CHP AKP ile kol kola girmeseydi, Yenikapı mitingine katılarak bu politikaya destek vermeseydi AKP şu andaki tasfiye ve tutuklama operasyonlarının yüzde onunu bile yapamazdı. AKP yanına hangi siyasi gücü alırsa alsın, tüm muhalif kesimleri bu düzeyde her yerden atan bir uygulama içine giremezdi. Hiçbir siyasi güçle ittifak bu uygulamaları meşrulaştıracak, normalleştirecek bir siyasi ortam ve zemin yaratamazdı. Bunu sadece ve sadece CHP sağlatabilirdi ve CHP bunu yapmıştır. AKP ve Tayyip Erdoğan’a her türlü muhalefeti ezip geçebilirsin demiştir. Eğer CHP bunu bilinçli yapmışsa; diğer muhalifler ezilir, meydan da bana kalır demişse, bu da büyük bir yanılgı ve gaflettir. Diğer muhalif güçler ve demokrasi güçleri tasfiye olursa CHP sadece avucunu yalar. Diğer muhalif güçler ezildiğinde ortada sadece CHP’nin posası kalır".

CHP MİLLİCİ DEĞİL

"CHP’nin takındığı millici bir tutum değildir; millet karşıtı bir tutumdur, Türkiye karşıtı bir tutumdur. Türkiye'nin imkanlarını kendi hegemonik iktidarı için kullanan AKP'ye tüm millet peşkeş çekilmiştir. CHP, halkı da, demokrasi güçlerini de milli tutum adına AKP'ye peşkeş çekmiştir. CHP şu andaki tutumuyla peşkeşçidir" dedi ve şöyle devam etti: "CHP’nin şu anda AKP uygulamalarına itiraz etmesinin hiçbir pratik değeri ve siyasi anlamı yoktur. Bu tür laflarla AKP'ye yaptığı suç ortaklığının üstünü örtemez. Çünkü bu uygulamalar bu düzeye varmışsa sorumlusu CHP’dir. Bu tasfiye harekatının yüzde onundan AKP ve müttefikleri sorumluysa, yüzde doksanından CHP sorumludur. CHP itirazlarla, açıklamalarla bu gerçeğin üstünü örtemez. Bir kez önünü açmıştır; bu suçun en büyük ortağı olmuştur. Bir daha vurguluyoruz; AKP bu yaptıklarının yüzde onunu bile yapamazdı. Böyle bir uygulamaya girişse AKP iktidarının sonu gelirdi. Ama CHP AKP'ye destek olarak AKP'ye iktidarı boyunca hiç kimsenin vermediği desteği vermiştir; sunmadığı imkanı sunmuştur. Fethullahçılar Erdoğan ve AKP'nin iktidar olması için çok büyük destek vermişlerdi. CHP bunun yüz katını vermiştir. CHP sözüm ona millet ve devleti kurtarma adına AKP'ye bu desteği vermiştir. Ancak CHP sadece ve sadece AKP'yi Türkiye'nin tek iktidar gücü haline getiren bir destek sunmuştur. Ne AKP, ne MHP demokrasi güçlerine bu düzeyde zarar verebilirdi. Sadece CHP demokrasi güçlerine zarar verebilirdi ve de Türkiye tarihinde demokrasi güçlerine en büyük zararı CHP vermiştir. AKP ve MHP yıllarca uğraşmış, bu düzeyde demokrasi düşmanı bir zemini, fırsatı ve imkanı bulamamıştı. Bunu altın tepside AKP'ye CHP sunmuştur."

CHP YÖNETİMİNE TUTUM ALINSIN

Karasu CHP içindeki Kılıçdaroğlu karşıtlarına da çağrı yaptı: "Tüm demokrasi güçleri, aydınlar, yazarlar bu gerçeği görmelidir. CHP içindeki demokratik eğilimli kişilikler bu gerçeği görmelidir. CHP’nin demokrasi eğilimli tabanı Kılıçdaroğlu ve çevresindeki CHP yönetiminin AKP'ye ve faşist ittifaka verdiği desteği, demokrasi güçlerine ise verdiği zararı görmelidirler. Bu temelde CHP yönetimine tutum almalıdırlar. CHP’nin oynadığı rolü teşhir etmelidirler. Bugün CHP’nin oynadığı bu rol teşhir edilmeden demokrasi mücadelesine karşı saldırılar durdurulamaz ve demokrasi mücadelesi geliştirilemez. Demokrasi güçleri, demokratlar ve devrimciler bu durumu görerek ya CHP’ye tutum alacaklardır, ya da devekuşu gibi kafalarını toprağa gömüp bu durumu görmezlikten geleceklerdir. Devekuşu gibi kafayı kuma gömüp CHP’ye tavır almayanlar demokrasiye büyük zarar vermektedirler. CHP’yi bile mevcut durumdan kurtarmak CHP’nin bu uğursuz rolünü görüp tutum almakla mümkündür. Eğer CHP bu yolda yürüsün, bundan kurtulalım deniliyorsa bu da ayrı bir konudur. Ancak mevcut durumda doğru olan, CHP’nin demokrasi karşıtı ve AKP faşizmine güç veren konumunu eleştirip CHP’yi bu durumdan çıkarmaktır. CHP tabanında var olan, belli bir demokrasiden yana olan toplumsal kesimlerin, CHP içinde var olan bir kısım demokratın CHP’nin bu durumdan çıkarılması isteğine uygun davranarak daha iyi sonuçlara ulaşılabilir. Kuşkusuz bu da CHP’nin şu andaki politikalarının şiddetli biçimde eleştirilmesi, hatta teşhir edilmesinden geçmektedir. Bu açıdan tüm demokratların, aydınların, sol ve sosyalistlerin CHP’ye yönelik bir eleştiri kampanyası yürütmeleri gerekmektedir. CHP için de hayırlı olacak budur."

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder