11 Eylül 2016 Pazar

Sinop Üniversitesinden Evlere Şenlik Uygulamalar


Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, Sinop ziyaretinde kendisiyle fotoğraf çektiren öğretim üyesiyle ilgili Sinop Üniversitesi inceleme başlattı. Yapılan bu uygulamanın ardından bir açıklama yapan Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk “Bu uygulama bir üniversiteye yakışmamaktadır, bu komedi bir başka bakış açısı ile, esasen Sinop Üniversitesinin ciddiyetine de gölge düşürmektedir.Şehrine misafir olarak gelmiş insanların elini sıkmak, ne zamandan beri suç olarak görülmektedir.Yazıklar olsun.” dedi.

Koncuk şunları kaydetti:

"Sinop Üniversitesinde traji komik olaylar yaşanıyor.TBB Başkan'ı Metin Feyzioğlu Sinop sokaklarında gezerken, yolda tokalaştığı, akademisyene Sinop Üniversitesi Rektörlüğü tarafından inceleme başlatılmış.
Aynı zamanda Türk Eğitim Sen üyesi olan, Yrd Doç Dr Süha Oğuz Baytimur'a yapılan bu uygulama bir üniversiteye yakışmamaktadır, bu komedi bir başka bakış açısı ile, esasen Sinop Üniversitesinin ciddiyetine de gölge düşürmektedir.Şehrine misafir olarak gelmiş insanların elini sıkmak, ne zamandan beri suç olarak görülmektedir.Yazıklar olsun.

Türk Eğitim Sen olarak, üniversite rektörünü kınıyoruz, bundan sonraki süreçte Sinop üniversitesini çok yakından takip edecek, oluşturacağımız raporu ilgili makamlara ulaştıracağız.Rektör de olsa, hiç kimse OHAL'i şahsi duygu ve düşünceleri doğrultusunda istismar edemez, herkes yaptığı hukuk ihlallerinin hesabını mutlaka verecektir."

TBB Başkan'ı Metin Feyzioğlu'nun açıklaması aşağıdadır.

"Fotoğraf çektirdiğimiz şahıs, bugün görsem bilmem ama ilk fırsatta tanışacağım. Bu kişi, Sinop Üniversitesinde akademisyenmiş. Sinop Üniversitesi Rektörlüğü, kendisine yönelik bir inceleme başlatmış. Bu incelemede şunu soruyor. 'Metin Feyzioğlu ile gizli kapılar ardında gerçekleştirdiğiniz görüşmelerde halkın huzurunu bozmaya yönelik kararlar alındığı iddia ve ihbar edilmektedir. Bu iddia ve ihbara OHAL kapsamındaki tedbirlere ilişkin tedbir uygulanması ihtimali bulunduğundan cevap veriniz.' Yani 'Sen ikna edici bir cevap vermezsen, meslekten ihraç ederim.' diyor Sinop Üniversitesi. İşte 'At izini, it izine karıştıran' ve görevi kötüye kullanan ibretlik bir uygulama size."

Üniversitenin savunmasını istediği Yrd. Doç. Dr. Suha Oğuz Baytimur'a yönelik işlem yapanların, FETÖ'nün Türkiye'ye verdiği zararın devamını arzulayanlar olduğunu savunan Feyzioğlu, "Ben buradan ihbar ediyorum. Öğleden sonra nöbetçi savcılığa suç duyurusunda bulunacağız. Bu akademisyen hakkında benimle el sıkışıp konuştuğu için KHK kapsamında inceleme başlatan Sinop Üniversitesi yetkilileri, her kimse ibretialem için hesap verecek. İddia ediyorum. Bu kişiler, ya FETÖ'cüdür ya da FETÖ adlı hain terör örgütüne bu soruşturmaları sulandırarak, gayriciddi hale getirerek yardım etmek isteyen iş birlikçilerdir veya aynı sonuca gelmek üzere ne yaptığını bilmeyen aymazlardır." değerlendirmesinde bulundu."

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder