11 Eylül 2016 Pazar

Liderlerden Bayram Mesajları


Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ve MHP lideri Bahçeli yayınladıkları bayram mesajlarında birlik vurgusu yaptı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP lideri Devlet Bahçeli ve HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ile Figen Yüksekdağ Kurban Bayramı mesajlarını yayınladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün Türkiye'nin, 15 Temmuz sabahı olduğundan çok daha güçlü, kararlı ve dinamik olduğunu belirterek, "Milletimiz, kendi iradesini hiçe sayan, darbeyle, terörle, şiddetle ülkesine boyun eğdirebileceğini, devletini ele geçirebileceğini sananlara açık bir mesaj vermiştir. Bu tür niyetlerle yola çıkanlar, artık bilmelidirler ki karşılarında 570 bin kişilik ordusuyla, 260 bin kişilik polisiyle birlikte, 7'den 70'e 79 milyonluk milletiyle bir Türkiye'yi bulacaklardır." değerlendirmesinde bulundu.

'Kutlu değerlere dört elle sarılmaktan vazgeçmeyeceğiz'

Başbakan Binali Yıldırım, Kurban Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Yıldırım, mesajında şu değerlendirmelerde bulundu:

"Herkes şundan emin olsun ki, ihanet şebekeleri, saçtıkları nifak tohumlarıyla böyle yekvücut olmuş bir milletin bütünlüğüne asla halel getiremeyecekler. İhtilaf ve gerilim alanlarını derinleştirmeye çalışanlara karşı milletçe kardeşlik ve adaletten yana olacak, bizi tek millet haline getiren kutlu değerlere dört elle sarılmaktan vazgeçmeyeceğiz. Birliğimize kasteden, gücümüzü kırmak isteyen bütün o kirli oyunlar beyhudedir. Allah’ın izniyle hiçbir ihanet şebekesi bu milletin başını önüne eğdirmeye muktedir olamayacaktır."

'Cumhuriyetimiz sorunların üstesinden gelecektir'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kurban Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında, dostluk, kardeşlik ve dayanışmanın en yalın haliyle yaşanması gereken bir Kurban Bayramını daha, cumhuriyetin temel problemlerinin çözümünden uzak, kan ve barut kokusunun İslam dünyası üstündeki varlığını kökleştirdiği bir ortamda kutladıklarını belirtti.

Kılıçdaroğlu, mesajını şöyle sürdürdü:

"Kuruluşundan bu yana İslam dünyasıyla birlikte tüm mazlum devletlerin umudu olan cumhuriyetimizin temeline bizzat Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün yerleştirdiği demokratik, laik ve sosyal hukuk devleti harcıyla sorunların üstesinden geleceğine inancım tamdır. Bu inanç ve umutla Atatürk başta olmak üzere silah arkadaşlarını, ülkemizin birlik ve bütünlüğü için terör örgütüne karşı mücadelede verdiğimiz tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum.''

'Türk vatanını kurban ettirmeyeceğiz'

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) "Hain ve aşağılık tertiplerine, PKK ve diğer terör örgütlerinin alçak ve insanlık dışı emellerine büyük bir millet şuuruyla cevap verilmesi, engel olunması gerektiğini belirterek, "Kararlılıkla ifade etmem gerekir ki bin yıllık kardeşliğimizi kurban vermeyeceğiz. Türk vatanını kurban ettirmeyeceğiz. Türk milletinin bölünüp parçalanmasını dileyen, gözleyen, bunun için yanıp tutuşan zulüm uşaklarına ve vicdanı buz tutmuş çevrelere de asla müsaade etmeyeceğiz." değerlendirmesinde bulundu.

'Düşmanlıkların yerini dayanışmanın almasını diliyoruz'

HDP eş genel başkanları Demirtaş ve Yüksekdağ yayınladıkları bayram mesajında, 'Bu Kurban Bayramı'nı, coğrafyamızdaki halkların barışa her zaman olduğundan daha fazla ihtiyaç duyduğu; insanlarımızın özgürlük, adalet ve eşitlik özlemini daha fazla hissettiği günlerden geçerken karşılıyoruz. El ele vererek bu coğrafyaya hak ettiği ve özlemini duyduğu barışı, adaleti ve eşitliği getireceğimize olan inancımızla, halklarımızın ve tüm İslam aleminin Kurban Bayramı’nı en içten duygularımızla kutluyoruz. Düşmanlıkların, intikam duygularının yerini dostluk, dayanışma ve kucaklaşmanın almasını diliyoruz.' ifadelerine yer verdi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder