12 Eylül 2016 Pazartesi

Airbnb Şirketi Siyahlara Yapılan Irkçılığa Karşı Harekete Geçti


İnternet üzerinden konaklama hizmeti veren Airbnb şirketi sitesinde siyahlara karşı yapılan ırkçılığı azaltmak için harekete geçti.

Geçen yıl yapılan bir çalışma, sitedeki kullanıcıların, siyah isimlere sahip olduğu izlenimi yaratan kişilere yönelik ırkçılığa varan uygulamalarda bulunduğunu ortaya koymuştu. Ayrıca pek çok müşteri de konu hakkında şikayette bulundu.

BBC Türkçe’nin haberine göre yaşananlar üzerine Twitter’da #AirbnbWhileBlack (SiyahkenAirbnb) etiketini kullanan pek çok kişi listede dolu olduğu söylenen bir konutun aynı tarihlerde başka birine verildiğini yazdı.

Kullanıcılara bir e-posta ile özür mesajı yollayan şirketin üst düzey yöneticisi Brian Chesky “Airbnb’de yanlılık ve ayrımcılığa yer yok, bunlara sıfır tolerans gösteriyoruz” dedi. Bu endişeleri ele almada yavaş olduklarını kabul eden Chesky özür diledi.

Birine ‘evim o tarihlerde dolu’ diyorsa, o tarihlerde kimseye kiralayamayacak
Airbnb bu karar çerçevesinde fotoğrafları azaltmayı, yeni teknoloji getirmeyi ve kullanıcılara ırkçılık karşıtı anlaşma imzalatmayı planlıyor.

Bu değişikliklerden sonra eğer bir ev sahibi belli tarihlerde konutunu kiralamadığını söylüyorsa aynı tarihlerde başka misafirlere veremeyecek ve tüm kullanıcılar daha detaylı bir ayrımcılık karşıtı anlaşmaya onay vermek zorunda kalacak.

Kimileri sitede kullanılan fotoğraf özelliğinin de kaldırılmasını talep ediyor ancak Airbnb bunu önemli bir güvenlik unsuru olduğunu söylüyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder