11 Eylül 2016 Pazar

Özür Grubu Tayinleri Hayırlı Olsun


MEB, illerarası özür tayinlerinin tamamını gerçekleştirdi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, ‘’İllerarası özür tayinlerinin (eş, sağlık v.b.) tamamı MEB tarafından sonuçlandırılmıştır. Hayırlı olsun.

Bilindiği gibi Türk Eğitim-Sen olarak bugüne kadar il-ilçe emri getirilmesi ile ilgili önemli girişimlerimiz olmuştur. Konuyu sürekli gündemde tuttuk, takip ettik, MEB’e gerek yazılı başvuru yaptık, gerekse Bakanlık yetkilileri ile defalarca görüştük, yaşanan mağduriyetleri, ailelerin nasıl parçalandığını anlattık.

Bu noktada Bakanlık hem talebimizi hem de öğretmenlerin yükselen feryadlarını duyarak, illerarası özür grubu mağduriyetlerini gidermiştir. Ancak ilçe emri getirilmediği için il içi özür tayini isteyen öğretmenlerimizin mağduriyeti devam etmektedir. Dolayısıyla bu karar ilçe emri yönüyle eksiktir.

Ailesine kavuşacağı günü iple çeken, aynı ilin birbirinin yüzlerce kilometre uzak ilçelerinde görev yapan eşlerin birleşmesi de çok önemlidir. Öyle ki, bazı ilçeler arasında 150-200 kilometre mesafe vardır. Dolayısıyla sendikamız ilçe emrinin de getirilmesi noktasında mücadelesini sürdürecektir.

Öte yandan MEB’i illerarası özür tayini bekleyen, evlat hasreti çeken, ailesi parçalanmış 6500’e yakın öğretmenin tayin talebini yerine getirdiği için de tebrik ediyoruz. Bakanlık aynı duyarlılığı il içi özür tayini bekleyen öğretmenlerimize için de göstermelidir.’’

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder